Rob van Doorn

Roos en Ries – Kinderboekdebuut Rob van Doorn

Ries en Roos is de titel van een van de nieuwste uitgaven van Droomvallei Uitgeverij. Het is een vrolijk leesboek voor kinderen in de leeftijd van 6 – 8 jaar, en met name voor kinderen met een leesachterstand. De verhalen van Ries en Roos gaan over het dagelijkse leven van deze twee kinderen met onderwerpen als naar school, schaatsen en spruitjes. De zinnen zijn kort waardoor het goed te lezen is voor kinderen met een leesachterstand of voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben. De illustraties zijn gemaakt door Linda de Wit.

Ries en Roos wonen in dezelfde straat. Ze gaan samen naar school en zitten bij elkaar in de klas.
Ze beleven avonturen zoals alle kinderen. Met elkaar en met anderen. Ries woont bij zijn moeder. Zijn ouders zijn gescheiden. De ouders van Roos werken beiden. Ries en Roos is een verzameling verhalen die elk kind aanspreekt.

Ries en Roos - kinderboek
Ries en Roos – kinderboek

Rob van Doorn
Rob is in 2013 begonnen met het schrijven van romans. Zijn debuut was Haarlem Centraal (2014) en daarna verscheen Onmenselijke mensen (2015). In het voorjaar van 2016 verschijnt Vunzige spelletjes. Deze drie boeken vormen een trilogie, waarin (oud)wethouder Frits Halen strijdt tegen terroristen, wapenhandelaren en corrupte ambtenaren en bestuurders. Het boek “Ries en Roos” is zijn debuut als kinderboekenschrijver.

Boekpresentatie
De boekpresentatie is op 8 mei 2016 om 15 uur in Haarlem, bij kunstgalerie Rebup in de Sterrebosstraat. Linda de Wit en Rob van Doorn zijn beiden aanwezig om te signeren en om voor te lezen. Aanmelden kan via info@droomvalleiuitgeverij.nl

Bestellen
Het vrolijke boek Ries en Roos is te verkrijgen via www.prachtboeken.nl, www.droomvalleiuitgeverij.nl en alle (online) boekwinkels. Het boek (ISBN : 978-94-91886-37-9) wordt uitgegeven in een hardcover versie, is volledig in kleur, telt 80 pagina’s en is voorzien van prachtige illustraties. De prijs is € 15,95.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven