Slapeloze nacht van Damascus

Nu zullen er wel meer mensen slapeloze nachten hebben van Damascus, helaas.

Mijn zorgen kwamen door het ontwerp dat ik had gemaakt van Damascus, na een verzoek van Oscar. Dit kent iedereen, zei hij. Dit moet zeker op de schoolcontainers voor in het Syrische vluchtelingenkamp. Iedereen behalve ik dus. Ik kende het echt niet. Het bleek de beroemde moskee van Damascus te zijn. Sorry. Het idee was om mijn ontwerpen op de wand te projecteren. Eenmaal aangekomen in de werkplaats zagen we dat dat geen optie was. Ik moest dus vanaf een A3 vel de moskee op formaat 7 x 3 meter tekenen. Maar: het is gelukt. Veel van de Ash Sham care medewerkers komen uit Damascus en ze vonden het “hil moi” ;). Hier wordt Damascus geschilderd.

painting Damascus

Het was een rustige dag in de werkplaats. Slechts vier Syrische containerbouwers en tussen de middag de eigenaar. ¬†Osacsr trakteerde op een grote stapel Turkse pizza’s die we buiten hebben opgegeten. De temperatuur was tegen het vriespunt maar in de zon was het warmer dan in de loods. Kwast en verfpot kleven door de kou vast aan handen en vingers wat het schilderen lastig maakt.

20150104_115353

Alles is ingetekend op de containers en aan alle kanten wordt gewerkt. Nog een dag! Spannend of het gaat lukken.

1907925_849429188441771_3285965445540967144_n

Om op te warmen wordt er een vuur gemaakt. Als het niet hard genoeg brandt, gooi je er gewoon een lap in waardoor de vlammen twee meter hoog worden.

20150103_170712

Het wordt in ieder geval erg mooi. Een compliment voor het team dat mijn ideeën zo mooi in kleur om weet te zetten. Iedere keer komen ze vragen: wil je het zo, is het goed, welke kleur moet het worden? Zoals ook de kinderen die de vissen hebben gemaakt.

2 gedachten over “Slapeloze nacht van Damascus”

  1. Ha Esther, welkom thuis! Leuk om je blogs te lezen en wat komen de tekeningen mooi uit met die felle kleuren op de grote oppervlakte. Nu een paar dagen weer acclimatiseren, uitrusten en vergeet vooral niet na te genieten door je ervaringen te vertellen aan iedereen die het wil horen! Tot spoedig weer ziens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven