Tien schrijftips in een boekje, drie in het blog

Ik heb een leuk boekje gemaakt met tien schrijftips. Waarom? Elke dag krijg ik wel een manuscript in mijn mailbox, soms zelfs meerdere per dag. Ik lees ze allemaal. Van sommige manuscripten is het voor mij meteen duidelijk dat ik ze uit wil geven. Natuurlijk moeten ze passen binnen de focus van mijn uitgeverij. Ik geef boeken uit die de wereld een beetje mooier maken, het zijn toegankelijke boeken met diepgang en veel mogelijkheden voor de lezer om zelf creatief aan de gang te gaan.

Behalve de illustraties en foto’s is ook de tekst van belang. Brengt die over wat de auteur wil zeggen, is het goed leesbaar, enz. Aan sommige manuscripten moet nog veel gesleuteld worden. Dat kan een auteur zelf doen, maar het inschakelen van deskundigen is natuurlijk ook een optie.

Om een verhaal nog beter te maken, heb ik een boekje gemaakt met tien schrijftips die goed en makkelijk zelf toe te passen zijn. Als je die gebruikt, zal je verhaal in kwaliteit toenemen. Ook de Droomvallei Auteurs hebben hun schrijftip gegeven, waardoor er uiteindelijk meer dan 20 tips in het boekje staan.

Als je het boekje wilt ontvangen, kan dat! Dit is de link, na het invullen van je emailadres krijg je het inspirerende boekje meteen.

Hier wat tips!

Tip 1: geen tijd

Ik heb geen tijd om te schrijven, hoor ik vaak. Als je het echt wilt, kan je er tijd voor maken. Veel mensen hebben de droom om een boek te schrijven. Als dat voor jou ook zo is, kan je er de tijd voor maken.

Tip 2: focus

Voor wie schrijf je het boek? Wie wordt de lezer? Welke boodschap wil je de lezer meegeven? Houdt dat bij het schrijven goed in de gaten. Van het begin tot het einde.

Tip 3: vorm van het boek

Wordt het een dagboek? Maak je gebruik van flashbacks? Is het geschreven in de ik vorm of zijn er meerdere hoofdpersonen die allemaal in een apart hoofdstuk hun verhaal vertellen? Het kan allemaal maar houdt het consequent vol.

Meer tips? Dat kan door je hier in te schrijven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven