We tekenen de zomer zes – druppels

We hebben wel eens een vakantie gehad met maar drie dagen zon. Het was een vakantie in de zomer. Eerlijk waar, de vakantie duurde drie weken. Soms was het droog maar meestal goot het. Het was ook behoorlijk koud die vakantie, regelmatig maar 10 graden. We keken de hele dag op buienradar voor de droge momenten. Het houden van een vakantie in Nederland heeft nadelen en zeker als je in het puntje van Nederland zit waar de buien maar blijven hangen.

Toch heeft het ook iets moois, druppels die langzaam naar beneden glijden over een raam en de buitenwereld plaatselijk wat vergroten. Het zijn de heerlijke dagen dat je lekker kunt gaan zitten tekenen. Oefenen met de lijnen en vlakken. Zien en niet alleen kijken. Vandaag bij het zomertekenen hebben we het over druppels. De regendruppels, de druppels op een bloem of de druppels op een ruit.

Wilma Koolstra, één van de Droomvallei auteurs, gebruikt ook vaak vormen in haar tekeningen. Ze schreef er een boek over, Kleurenderwijsjes. Dit boek staat vol teken en kleur inspiratie!

Veel plezier!
Als er vragen zijn, laat het mij dan weten! Ik probeer er zo goed mogelijk antwoord op te geven. Tekenonderwerpen zijn ook welkom!

zomer tekenen zes druppels
zomertekenen zes druppels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven