We tekenen de zomer deel 5 – bomen

Vandaag tekenen we bomen. Bomen: beschutting, ruisen van de wind in de blaadjes, vogelnesten op de takken, CO2 reductie. Bomen zijn belangrijk voor mensen en dieren. Verschillende bomen vandaag, loofbomen, naaldbomen en kersenbomen. Na de vorige zomertekenen over vogels tekenen we vandaag bomen.

Ik ben in de tuin gaan zitten en heb één van de bomen uit onze tuin getekend. Natuurlijk kan je ook naar het park of een bos gaan. Iedere boom is anders en heeft een andere structuur. In dit zomertekenen zal ook vast nog wel vaker een boom langskomen. De groene kleur van de blaadjes is ook erg rustgevend. Dat is vast waarom ik zo graag in het bos ben en het ook erg mis als ik er even niet naartoe kan. Door goed te kijken naar de boom viel me van alles op. Zo had de stam een heel andere structuur dan ik dacht. Dat heb ik gebruikt bij het tekenen.

Welke boom staat er bij jou in de tuin of in het park? Welke boom zie je vanaf het balkon? Ga er eens naartoe en kijk eens goed naar de stam, naar de blaadjes. Zijn er nesten op de takken? Leven er beestjes op de stam? Lopen er mieren naar boven of beneden die van alles meesjouwen?
Ga zien in plaats van kijken. Observeer, neem waar, er is zo veel meer te zien dan je in eerste instantie denkt. Dit is ook erg leuk om met kinderen te doen. Verzin je eigen verhaal bij alles wat je ziet en meemaakt rondom een boom. Uit onderzoek is trouwens gebleken dat natuur een positieve bijdrage levert aan creativiteit. Wat wil je nog meer? Twee vliegen in een klap!

Heb je vragen over het tekenen? Laat het mij gerust weten. Ik geef er graag antwoord op.

Droomvallei zomertekenen vijf boom
Droomvallei zomertekenen vijf boom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven