Bloggers gezocht voor de boekplanner!

April 2018; dan verschijnt het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’ samen met de boekplanner. De bedenkers en de makers van dit project zijn Jolanda Pikkaart en Esther van der Ham.

Zorg dat jouw boek er wél komt!

Jolanda en Esther hebben dit boek met bijbehorende boekplanner gemaakt om jou te helpen. Ze weten hoe lastig het traject is om tot een boek te komen. Ze hebben het zelf vaak ervaren en meegemaakt. Deze planner, met bijbehorend theorieboek, helpt jou om ervoor te zorgen dat jouw boek er wél komt. In dit boek staat het proces rondom het schrijven van een boek. Ze hebben gekozen voor Businessboeken (de specialiteit van Jolanda) en fictie/levensverhaal (daar houdt Esther zicht mee bezig). Ze geven een stappenplan om ervoor te zorgen dat jouw boek er komt. Ze wensen je veel plezier en succes bij het schrijven van jouw boek!

De boekplanner

Een boek schrijven is een project. Er komt veel bij kijken. Het is niet iets dat je even tussendoor doet. De blauwdruk van je boek maken, schrijven en herschrijven, zorgen voor een goede boekpromotie en waar en hoe ga je publiceren? Allemaal stappen die je moet nemen voordat je boek in de winkel ligt.

Hoe houd je overzicht, waar moet je opletten en hoe zorg je voor commitment? Deze boekplanner helpt je daarbij. Inclusief een stappenplan en een checklist. Dus voor focus, bepaal je doel en ga aan de slag. De schrijftips gaan je helpen bij het overzicht en het organiseren van je tijd. De extra downloads geven een boost aan je. En er hoort een gratis online training boekplanning bij.

Wat krijg je met de boekplanner?Boekplanner

 • Meer overzicht bij het schrijven van je boek
 • Duidelijkheid over voor wie je je boek schrijft en hoe je daar het beste bij aan kan sluiten
 • Duidelijkheid over wat je wanneer moet doen
 • Beschrijven en behalen van doelen
 • Meer focus
 • Meer commitment
 • Veel schrijftips
 • Het bepalen en behalen van je deadline
 • Een tijdlijn van je boek met
 • Ruimte voor reflectie en evaluatie: wat ging goed en wat ga je verbeteren?

Het boek en de boekplanner zijn samen te bestellen voor € 29,95, maar ook los te verkrijgen.

Bloggers gezocht!

Ben jij een auteur die ook blogger is, of een blogger die ook auteur is of wil worden? Dan zijn wij op zoek naar jou! In ruil voor een recensie ontvang jij van ons het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’ samen met de boekplanner!

Heb je interesse om dit te testen en er een recensie over te schrijven? Laat het ons in een reactie hieronder weten, en vermeldt er ook je website bij!
Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

52 gedachten over “Bloggers gezocht voor de boekplanner!”

 1. Lijkt me superhandig, maar dan volgens mij wel voor een groter project dan een verhaal. Daar ben ik dan zowaar mee bezig, maar een compleet boek (dus meer dan 50.000) woorden lukt me niet echt. Al zit dat ‘m voornamelijk in een gebrek aan bruikbare tijd (geen smoes). Toch kan ik elk zetje in de rug wel gebruiken. Desnoods neem ik dit vast door als stappenplan om dat later in het jaar ook daadwerkelijk te volgen en invulling te geven. De ideetjes voor diverse boeken liggen namelijk allang klaar…
  Ik vul mijn boekenblog (NL) hieronder in, maar ik heb ook een eigen website voor mijn werk/portfolio 😉

 2. Hallo Jolanda en Esther,
  Ik blog al een tijd over allerlei onderwerpen voor ‘Vrouw Totaal’ en op mijn eigen websites.
  Vele ideeën voor blogs komen in mij op, meer dan ik tijd heb om ze te schrijven. ‘It’s a matter of Focus’. Eerst baan, dan boek(en), dan Blogs. Ik heb veel geleerd van Jolanda over schrijven, planning, mindset én focus.
  Bij Marije van den Bovenkamp heb ik een leuke workshop gevolgd ‘Schrijven aan Zee’. Dat gaat zeker nog een vervolg krijgen, omdat ik graag nóg betere blogs zou willen leren schrijven.
  Promoten van toppers zoals jullie, beschouw ik als een eer om te doen en vooral leuk, dan is het geen werk, toch?
  Warme groeten,
  SandraSchrijft
  http://sandralakebrink.nl/blog/
  http://www.drentsediepte.nl/blogs
  http://www.vrouwtotaal.nl/

 3. al 20 keer begonnen en minstens 20 keer gestopt. Met een hoofd waar een raam op klapte, heb je een overstromend hoofd en komt er van alles en net niks, maar langzaamaan komt er rust. Komen er blogjes en de blogjes vragen om een groter geheel een raam 🙂 waarmee ik bedoel een informatie en werkboek.
  Zonder steuntje in de rug, komt het niet, dan blijf ik volop in het denken.
  geen website wel een linkedin en fb pagina 🙂

 4. Lijkt mij super leuk om het boek te kunnen gebruiken in mijn droom om een boek te schrijven. Ik schrijf nu sinds een jaar een blog over sollicitatietips en hulp bij het zoeken naar werk(www.opsleeptouw.com/blog) Het idee is om hier ooit een zakelijk boek over te schrijven, waarbij ik hoop de blogs voor een deel te kunnen gebruiken.

  Ik schuif het schrijven van het daadwerkelijke boek nu ontzettend voor mij uit, hulp daarbij is zeker welkom.

 5. Severien Algoet

  Hallo, lijkt me zeker leuk! Schrijven is mijn leven. Er gaat geen dag voorbij zonder schrijven of lezen.
  Dagelijks schrijf ik kinderverhalen omdat ik mij daar het meeste bij ontspan.
  Maar eens een recensie voor iets anders schrijven, zal me alleen maar ondersteunen en nieuwe deuren openen.
  Dus bij deze, laat maar komen! Ik neem met veel plezier pen en papier.

 6. Anneliese Vonk-van der Zanden

  Hallo Esther en Jolanda,

  Zaterdag 7 april staat in mijn agenda genoteerd omdat ik heel graag jullie ‘Boek mét Boekplanner’ wil hebben, als ondersteuning voor mijn boek dat er zeker gaat komen. Een historische roman over mijn overgrootouders, 1884 – 1898, toen zij in Dordrecht woonden. Ik heb net de eerste hoofdstukken op papier staan maar moet nog vele stappen zetten. Met behulp van de Boekplanner zal dat een stuk makkelijker zijn.

  Verder blog ik elke week. Deze blogs zijn terug te vinden op mijn zakelijke website http://www.debourgondischehoeve.nl/blog en op wordpress https://anneliesevonkvanderzanden.wordpress.com/
  De reacties daarop zijn altijd weer positief, fijn!
  Wat ik heel leuk vind is dat ik zelfs een blog-opdracht van de EO heb gekregen voor een uitzending van het programma ‘Ik mis je’ waarin ik geïnterviewd wordt door Hella van der Wijst.

  Ik wil via blogs iedereen, via mijn sites en Facebook, ook heel graag vertellen over de voortgang van mijn boek dankzij jullie boek en boekplanner! Ik kijk er naar uit…

  Succes met jullie voorbereidingen en de laatste puntjes op de welbekende ‘i’.

 7. Wat leuk! Ik ben al een poosje bezig met een boek, maar het ontbreekt me inderdaad regelmatig aan focus en om eerlijk te zijn lukt het me gewoon niet (goed) om door te zetten. Daar kan ik best een steuntje in de rug bij gebruiken! Jullie methode zou ik graag uitproberen én over mijn ervaring schrijven. Mijn website: LekkerLevenMetMinder.nl.

 8. Graag! Heb geen eigen website…
  Desalniettemin lijkt het me een goed idee om een blog en recensie op jullie websites te plaatsen 😉😊

 9. Tanja Dijkhuizen de Jong

  Ik heb interesse. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van een biografie over mijn vader en een boek over een idianenjongen die dmv een visioenzoektocht zijn plaats binnen de stam moet vinden. Vooral de biografie over mijn vader vind ik lastig om een structuur in te vinden. Ik heb jarenlangeen blog gehad en wil er weer 1 beginnen.
  Vriendelijke groeten Tanja Dijkhuizen de Jong

 10. Hi! Wat een goed initiatief! Ik denk dat veel mensen jullie tips kunnen gebruiken, waaronder ik! Het lijkt me heel erg leuk om dit boek (+ boekplanner) voor jullie te recenseren. Mijn blog is http://www.buitenhetboekje.nl! Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om contact met me op te nemen! Vriendelijke groet, Daniëlle van Veldhuizen

 11. Oh ik ben sinds een paar weken serieus bezig met ‘het beginnen aan…’ al een aantal boeken besteld hierover en ik ben dan ook heel benieuwd naar dit boek. Ik zou graag een recensie schrijven!

 12. Dit klinkt als iets dat ik wel kan gebruiken! Ik ben, naast het schrijven op mijn blog (www.dochterlief.nl) al een tijd bezig met het schrijven van een boek, maar ik merk dat er een stukje focus en planning mist en dat ik het daardoor minder prioriteit geef. Kortom: het lijkt me hartstikke leuk om een recensie te schrijven. Meer info vinden jullie op mijn blog!

 13. Ik heb in 2013 al eens een kinderboek uit laten geven. Deze liep toen niet. Heb deze gedeeltelijk nu herschreven, laatste puntjes nog op de I zetten. Daarna zou ik meer kinderverhalen die ik in mijn hoofd heb willen omzetten in een boek. Hoe mooi als dit boek kan helpen.
  Ik schrijf wel eens recensies, maar echt sporadisch. Deze zijn dan te lezen op http://www.wordpress.com/vooriedereeneenverhaaltje

 14. Wat leuk!! Ik heb nog geen boek geschreven, maar het is wel een grote droom van me. Mijn blog richt zich voornamelijk op (gezonde) recepten, maar een groot deel van mijn lezers heeft ook een eigen blog, dus ik denk dat het voor hun ook interessant zal zijn om te lezen. Ik hoor graag van jullie 🙂
  Groetjes,
  Emma

 15. Hoi ik had ook al gereageerd in bloggers gezocht. Maar dit lijkt me helemaal passend bij mij. Ik heb genoeg ideeën voor een boek, maar het daadwerkelijk DOEN blijft een issue. Een goede planning en handvatten hoe te beginnen kan ik wel gebruiken. Along the way reviewen voor mijn blog is natuurlijk een must om ook mijn lezers te informeren. Succes met de laatste loodjes tot april! Xo Daisy

 16. Wat leuk dit! Ik schrijf graag een recensie voor jullie. Ik blog op mijn eigen site http://www.ouderschapvanuitjehart.nl
  Ik heb ook voor Jack & Juul geblogd, echter, deze site bestaat niet meer. Via Passieversnellers ken ik Jolanda. Mijn grote wens is om een boek te schrijven over mijn expertise Opvoeden vanuit Gelijkwaardigheid. In 2011 heb ik een boek geschreven en hardcover laten drukken. Het is een persoonlijk boek (geen ISBN nummer) over het eerste levensjaar van mijn zoon. Ik hoor wel of jullie een recensie van mij willen.
  Hartelijke groeten,
  Eline

 17. Was bezig met een boek, nu besloten eerst een magazine te maken. Inhoud en foto’s klaar, ligt nu bij de vormgever. Beter behapbaar ;-).

  En bloggen? Al vele jaren ;-). Ook voor externe sites als Photofacts.

 18. Ja, ik wil! Sinds begin vorig jaar ben ik bezig met mijn boek, maar een 32-urige werkweek, boekenblog*, vrijwilligerswerk, hond, huis en vriend (in willekeurige volgorde ;)) maken het behoorlijk moeilijk om voor het schrijven te gaan. Oftewel, focus, commitment.. Daar schort het met name aan. Jullie boek en planner lijken mij een ideale schop onder mijn derriere.
  * Voor de duidlijkheid: Ik ben een van van de redactieleden van http://www.ogma.nu. Ik schrijf over alles wat met lezen te maken heeft, lees uiteraard veel boeken en behartig (mede) de Facebook-pagina.

 19. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig geworden. Mijn naam is Joany de Vries en ik ben nu ruim 6 jaar boekblogger. Dit jaar (najaar) verschijnt mijn debuut YA verhaal bij uitgeverij Q.

  Als (bijna) gepubliceerd auteur verwacht ik het boek en de planner heel goed inhoudelijk te kunnen beoordelen.

  Mijn blog wordt goed bezocht en veel van mijn lezers dromen van een eigen boek. Verder ben ik veel actief in schrijf-platforms waar ik ook heel graag mijn ervaring / mening deel over het boek en de planner.

  Mijn blog is http://cravingpages.com

 20. Deze komt niet per toeval op mijn pad, ik voel dat ik dit jaar dat boek ‘af’ wil maar we zijn bijna eind februari en ik voel dat ik het alleen niet haal.. Het schrijven op zich gaat me goed af, maar de tijd vinden en alles errond voelt als een issue.. Ik ben blogger omtrent innerlijke rust en bewustwording en mijn boek wordt zowel een persoonlijke zoektocht als een boek om zelf mee aan de slag te gaan..
  Alvast bedankt !

 21. Dat klinkt helemaal als iets voor mij! Ik schrijf regelmatig boekrecensies op mijn blog, en al zo lang ik een pen vast kan houden is het mijn grote droom om een boek uit te brengen. Dit past goed bij mij en mijn blog.

 22. Al jaren lang dromen, turen en staren naar het papier. Gedachten, gevoelens genoeg om over te schrijven. Een kort verhaal lukt nog wel. Kijk maar eens op mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/schrijfstermirjam/ of op mijn web pagina http://www.mirjamvantveen.nl . Maar een lang verhaal schrijven is toch van een andere orde. Wordt het een kinderboek, fantasie of misschien toch wel een roman? Hoe begin ik het verhaal, wie speelt er de hoofdrol, hoe hou ik het spannend? Wat als niemand het leest, koopt of als ik wordt uitgelachen? Wie kan mij helpen, wat kan ik doen? Zou de boekplanner dan een uitkomst zijn?

  Kortom ik laat mij graag inspireren, ben kritisch, eerlijk en sta open voor een uitdaging. Dus kom maar op, ik ben er klaar voor!

  Mirjam

 23. Ik zou de boeken dolgraag willen hebben. Ik schrijf een boek (roman/chicklit) en heb al 350 pagina’s geschreven. Ik merk dat het iets makkelijker wordt nadat ik verder geraak in het verhaal maar ik kom toch nog weleens in de knoop. Een planning bijvoorbeeld, dat is echt iets wat ik mis. Kortom ik kan wel wat hulp gebruiken. Verder heb ik ook nog een blog: daantjelovestoread.com. Deze boeken zouden mij zeer goed kunnen helpen. Groetjes Danielle

 24. Hoi Jolanda en Esther,
  Wat een mooi aanbod van bloggers hebben jullie al mogen ontvangen. Ik wil me ook graag voorstellen als blogger, want ik denk dat ik pas binnen jullie zoekvraag. Ik heb nog geen boek, maar richt me met mijn dienst wel op schrijvers. En nu kriebelt het ook nog om een boek te gaan schrijven over deze dienst. Ik heb wel moeite om focus te houden en tijd vrij te plannen en sta ik ook nog eens helemaal aan het begin…
  Wat zou het dan fijn zijn om jullie boeken ter hand te kunnen nemen en deze te gebruiken om ervoor te zorgen dat dat boek er toch écht komt.
  Ik kan ongenuanceerd en open schrijven over wat ik ervan vind en of het ook lukt binnen de gestelde periode van de boekplanner.

 25. Ja heel graag! Ik schrijf graag blogs die ik deel op mijn website, fb en LinkedIn . Een boek schrijven is mijn grootste droom. Ik ben begonnen maar door allerlei omstandigheden, gezondheid, tijdsgebrek door beperkte energie kom ik maar niet verder. Een goede planning en een stok achter de deur is wat ik heel goed kan gebruiken! Mijn website http://www.hart-denken.nl

 26. Hi Jolanda en Esther,
  Goed initiatief; wij schrijvers kunnen niet genoeg handvatten hebben om onze schrijfdroom te realiseren. Ik ben al vier jaar bezig met mijn eerste boek (fictie) en leer elke dag weer bij. Een mooi proces, maar dat manuscript mag nu ook wel eens echt af! Ben benieuwd welke bijdrage jullie boek daaraan kan leveren. Het lijkt me super leuk om jullie boek te recenseren. Ik blog onder barbaraschrijft.nl en promoot mijzelf via https://facebook.com/barbaraschrijft/ en https://facebook.com/familiegeluk/

  Hartelijke groet,
  Barbara

 27. Mensen in mijn omgeving roepen regelmatig dat ik een boek moet gaan schrijven en eerlijk? Dat is mijn grootste wens! Al een paar keer ben ik gestart met een soort ‘blauwdruk’ van mijn boek. Maar ik kom niet verder dan 2 á 3 hoofdstukken. Dan zakt de moed me in de schoenen en denk ik: “Wie wil dit nou lezen?”
  In plaats daarvan ben ik maar gaan bloggen. (https://daphneswereld.com)
  Maar dat boek? Blijft een droom! Kunnen jullie hem doen uitkomen? Dan schrijf ik met liefde een recensie!

  Liefs, Daphne

 28. Ik ben dol op schrijven en schrijf al sinds ik een pen vast kan houden. Op dit moment heb ik een mama-blog (www.cynspirerend.nl). Mijn grootste droom is om een mooi boek te schrijven. De ideeën zijn er, maar het daadwerkelijk starten en plannen is wel een dingetje. Dit boek zou echt een inspiratiebron kunnen zijn en ik zou het graag willen lezen en reviewen.

 29. JA graag (maar gezien het aantal reacties ben ik vast te laat). Ik wil wel review op mijn eigen weblog plaatsen maar heb nog wel wat andere plaatsen ook (Vives.nl …kent Jolanda ook natuurlijk) en onderwijswijven. Ik blog vooral vanuit Onderwijsoogpunt en wil kijken of er een koppeling KanBanbord (planning) en boekplanner te maken is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven