magische marketing droomvallei uitgeverij

Effectief promoten van je boekenwebsite: Social Media en Content Marketing

Als auteur kan het uitdagend zijn om je boekenwebsite te promoten en een publiek op te bouwen. Social media en content marketing zijn twee krachtige instrumenten om dit doel te bereiken. Hier leg ik uit hoe je dit kunt inzetten om je online aanwezigheid te vergroten en geven we voorbeelden van berichten die je kunt delen op je socialmediaprofielen. Dus stel je voor: het is je gelukt! Jouw website over je boek staat online. Wat kan je dan het beste doen om dat kenbaar te maken?
Er is heel veel dat je dan kan doen, maar ik pak er twee uit die makkelijk op te pakken zijn.

Social Media: Verbinden met je publiek

Als auteur zijn sociale netwerken essentieel om je werk onder de aandacht te brengen, in contact te komen met lezers en andere professionals in de branche te ontmoeten. Hier zijn enkele tips om je social media strategie te optimaliseren:

 1. Richt je op de platforms die het meest relevant zijn voor jouw doelgroep. Facebook, Instagram en Twitter zijn populaire keuzes. Hebban is ook een fijn platform voor auteurs om zich te profileren en in contact te komen met lezers.
 2. Zorg ervoor dat je profielen er professioneel uitzien en consistent zijn qua stijl, kleuren en afbeeldingen. Gebruik je boekomslag of een professionele foto als profielfoto en schrijf een korte, pakkende biografie.
 3. Varieer je berichten door het delen van nieuws, fragmenten uit je boek, recensies, evenementen en achter-de-schermen-informatie. Gebruik visuele elementen zoals afbeeldingen, video’s en GIFs om je berichten aantrekkelijker te maken.magische marketing: maak jouw boek online zichtbaar

Voorbeeldberichten die je kan aanpassen naar jouw eigen toon en voor je eigen boek:

“Bekijk deze recensie van [boektitel] door [recensent]. Ik ben zo blij dat lezers genieten van mijn verhaal! [link naar recensie] #jouwuitgeverij”

“De schrijftafel van vandaag: een kopje thee, mijn laptop en een notitieboekje vol ideeën. Wat is jouw favoriete schrijfomgeving? #amwriting #authorslife #jouwuitgeverij”

“Ik ben blij om aan te kunnen kondigen dat [boektitel] nu beschikbaar is! Bekijk hier de link: [link naar verkooppagina]. Bedankt voor jullie steun! #boektitel #jouwuitgeverij 📚❤️”

Content Marketing: Waardevolle content delen

Content marketing is een strategie die gericht is op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een specifiek publiek aan te trekken en te behouden. Hier zijn enkele ideeën om je content marketing strategie vorm te geven:

 1. Bloggen: Schrijf regelmatig blogartikelen over onderwerpen die verband houden met je boek, zoals schrijfproces, inspiratie, boekgerelateerde evenementen en interviews met andere auteurs. Dit helpt je om een autoriteit in je niche te worden en trekt geïnteresseerde lezers aan.
 2. Nieuwsbrieven: Stuur maandelijkse of tweewekelijkse e-mails naar je abonnees met exclusieve content, updates over je werk, aankondigingen van evenementen en andere interessante informatie. Gebruik het contactformulier op je website om bezoekers aan te moedigen zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.
 1. Video’s en podcasts: Overweeg het maken van video’s of het starten van een podcast om je verhaal op een andere manier te delen en een breder publiek te bereiken. Je kunt schrijftips, interviews met andere auteurs, boekbesprekingen of voorleessessies van je werk delen.
 2. Afbeeldingen: Visuele content zoals citaten uit je boek, illustraties en foto’s van je schrijfproces kunnen helpen om je boek en schrijverschap op een aantrekkelijke manier te promoten.

Zodra je deze content hebt gemaakt, deel je deze op je social media profielen om verkeer naar je website te genereren en je online zichtbaarheid te vergroten. Moedig interactie aan door vragen te stellen, meningen te vragen en te reageren op opmerkingen van je volgers.

Voorbeeldberichten met betrekking tot content marketing:

“Nieuw blogartikel: ‘De uitdagingen van het schrijven van mijn eerste roman.’ Lees hier mijn persoonlijke ervaringen en tips voor beginnende auteurs: [link naar blogartikel] #amwriting #jouwuitgeverij #writerscommunity”

“Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang exclusieve updates, schrijftips en previews van mijn nieuwste projecten! Meld je aan via het contactformulier op mijn website: [link naar website] #jouwuitgeverij”

“Wie zijn jouw favoriete auteurs? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boeken om te lezen en inspiratie op te doen. Deel jouw aanbevelingen in de reacties! 📚 #boekliefhebbers #auteurs #jouwuitgeverij”

“Lees hier een fragment uit mijn boek [boektitel]: ‘[citaat uit het boek].’ Benieuwd naar de rest van het verhaal? Bekijk de link in mijn bio om het boek te bestellen. #boekfragment #roman #jouwuitgeverij”

“Ik ben momenteel bezig met het schrijven van mijn volgende boek. Wat is jouw favoriete manier om jezelf te motiveren tijdens het schrijfproces? Deel je tips en trucs in de reacties! #schrijftips #motivatie #jouwuitgeverij”

“Vandaag is het Internationale Boekendag! Om dit te vieren, geef ik een gesigneerd exemplaar van mijn boek [boektitel] weg. Like en deel dit bericht en tag een vriend om kans te maken op het winnen van het boek. 📚✍️ #winactie #boekendag #jouwuitgeverij”

“Vanavond om 19:00 uur geef ik een online lezing over mijn boek [boektitel] en het schrijfproces. Doe mee via [link naar het online evenement] en stel al je vragen! #lezing #boeken #jouwuitgeverij”

“Ik ben blij om aan te kunnen kondigen dat mijn boek [boektitel] is genomineerd voor [prijs/onderscheiding]! Bedankt voor alle steun en liefde die ik van mijn lezers heb ontvangen. 🎉📚 #boekenprijs #trots #jouwuitgeverij”

“Inspiratie kan op de meest onverwachte momenten toeslaan. Vandaag had ik een geweldig idee voor een nieuwe verhaallijn tijdens mijn wandeling! Wanneer en waar vind jij inspiratie? #schrijversleven #inspiratie #jouwuitgeverij”

Wil je meer inspiratie?

Schrijf je dan in voor mijn gratis E-book “150 tips voor boekpromotie zonder social media”. Je krijgt dan de uitnodiging voor de cursusomgeving in het Droomvallei Clubhuis waar een werkboeken nog veel meer leuks op je wacht. Want jouw boek is er of komt er heel snel en iedereen mag dat weten! Ik help je daarbij!

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


 

6 gedachten over “Effectief promoten van je boekenwebsite: Social Media en Content Marketing”

 1. Het lijkt zo makkelijk als een uitgever alle marketing voor je doet, maar ik merk dat lezers mij willen kennen als auteur.
  Wie ben ik? Waarom doe ik wat ik doe?”
  Als auteur zelf marketing doen is daarom absoluut belangrijk en waardevol.
  Inspiratie daarbij is absoluut fijn!

  Thea van Bodegraven
  Auteur van ‘Als helpen niet helpt’

 2. Wanneer je boek gepubliceerd is, komt er een nieuwe fase: die van het promoten. Leuk, maar vaak ook nieuw en onwennig. Vooral wanneer het niet in je aard zit naar buiten te treden met je kwaliteiten. Hoe pak je dat allemaal aan? Goed dat Droomvallei goede en bruikbare tips geeft. Zo doe je het samen.

 3. Mitzie Klumper

  Goede tips om je boek te promoten, vooral als je een nieuweling op dit gebied bent! Echt heel fijn dat Droomvallei hiermee helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven