boekmarketing opnemen podvast

Boekmarketing: deel een podcast over je boek

Voor veel auteurs is boekmarketing een lastig onderdeel van het uitgeefproces. Toch is de auteur heel belangrijk om het boek onder de aandacht te kunnen brengen bij geïnteresseerde lezers. Ik zeg altijd maar zo: je hebt je boek geschreven met een bepaald doel. Zeker voor de boeken die ik uitgeef bij Droomvallei uitgeverij zit er vaak een diepere laag in, vandaar ook mijn slogan: fijne boeken, ook over ingewikkelde onderwerpen. Door die extra laag kan het lezers verrassen, uitdagen en steunen. Jouw boek mag er dus zijn en iedereen mag het weten!

Eerder deelde ik al een aantal blogjes over dit onderwerp, bijvoorbeeld om boekmarketing leuk te maken. Voor iedereen die geen tijd heeft voor boekmarketing gaf ik tips om daar wat aan te doen. Ik maakte een gratis E-book met meer dan 150 tips om je boek te promoten zonder gebruik te maken van social media. Een van de tips die daarin staat: lees een stukje voor uit je boek of neem een podcast op.

Deel een podcast over je boek!

Er zijn verschillende gratis manieren om een podcast op te nemen  en vaak zijn ze gratis.

Anchor is een platform voor het opnemen, bewerken en delen van podcasts. Het is gratis te gebruiken en biedt verschillende functies, zoals muziek- en geluidseffectenbibliotheken, integratie met sociale media en het publiceren van je podcast op verschillende platforms, waaronder Spotify en Apple Podcasts.

Audacity is een gratis en open-source audio-opname- en bewerkingssoftware. Je kunt het gebruiken om je podcast op te nemen en te bewerken voordat je het deelt met je publiek. Audacity biedt verschillende functies zoals het knippen, plakken en mixen van audio, evenals het toevoegen van effecten en filters.

SoundCloud is een platform voor het delen van audio en muziek. Het biedt gratis hosting voor maximaal drie uur aan audio, wat voldoende is voor veel podcasters. SoundCloud heeft ook een community van luisteraars en makers van audiocontent, waardoor het een goede plek is om je podcast te delen en feedback te krijgen.

Zelf heb ik gebruik gemaakt van Anchor, met name toen het nog niet wat geïntegreerd met Spotify.

Het maken van een podcast met Anchor

Het werkt makkelijk om een podcast op te nemen én te delen met dit programma. Je kunt de volgende stappen volgen:

  1. Aanmelden: Maak een account aan op Anchor.fm en log in. Je kunt je account koppelen aan je bestaande social media-accounts of je e-mailadres gebruiken om je te registreren.
  2. Opnemen: Met Anchor kun je rechtstreeks vanaf je telefoon of computer opnemen. Je kunt ook audiobestanden uploaden die je elders hebt opgenomen. Anchor biedt verschillende tools om de opname te verbeteren, zoals trimmen, volume aanpassen en achtergrondmuziek toevoegen.
  3. Bewerken: Nadat je de opname hebt gemaakt, kun je deze bewerken met de ingebouwde bewerkingsfuncties van Anchor. Je kunt delen van de opname knippen, achtergrondmuziek toevoegen, of overgangen tussen verschillende segmenten creëren.
  4. Distribueren: Anchor biedt een eenvoudige manier om je podcast te distribueren op verschillende platforms, waaronder Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts. Met Anchor kun je ook een RSS-feed maken die je kunt gebruiken om je podcast te distribueren naar andere platforms die geen directe integratie hebben met Anchor.
  5. Promoten: Anchor heeft ook verschillende promotietools, zoals sociale media-berichten en audioclip-citaten die je kunt delen op je sociale mediaplatforms om je podcast te promoten en meer luisteraars te krijgen.
  6. Analytics: Anchor biedt ook inzichtelijke statistieken over hoe je podcast presteert, waaronder aantal luisteraars, speeltijd, en geografische locatie van je luisteraars.

Veel succes! Heb jij een podcast opgenomen over je boek? Deel hem hieronder! Ik ben heel benieuwd!
Wil je meer leren? Meld je dan aan voor een van mijn cursussen Magische Marketing. Ik deel mijn kennis en ervaring waardoor boekmarketing ook voor jou leuk wordt!

Of vraag het gratis E-book op:

E-boek 150x promotie zonder social media

Ik schrijf me in voor het gratis E-boek

Stuur mij het gratis E-boek "150 manieren om mijn boek te promoten zonder social media"


 

 

 

3 gedachten over “Boekmarketing: deel een podcast over je boek”

  1. Podcast: ik heb er veel over gehoord, maar tot nu toe niks mee gedaan. Toch lijkt het me een leuk en zinvol medium om te gebruiken. Het verdiepen in het ‘hoe en wat’ staat op mijn ’to do’- lijstje. Bedankt voor de behulpzame informatie en tips, Esther.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven