Jolanda Pikkaart

Interview met Jolanda Pikkaart

Jolanda PikkaartEven voor degenen die jou nog niet kennen … Wie is Jolanda Pikkaart?

Ik ben dé kleurrijke schrijfcoach. Ik help ondernemers bij het schrijven en promoten van hun boek en om er een verdienmodel van te maken voor hun bedrijf. Daarnaast ben ik zelf auteur. Ik draag graag hoedjes en kleurrijke kleding. Mijn inspiratie haal ik onder andere uit de natuur. Ik vind het heerlijk om te wandelen in het bos en over het landgoed vlakbij mijn huis.Schrijven is de rode draad in mijn leven. Als tiener droomde ik al van een boek met mijn naam erop. Korte verhalen (fictie), daar begon ik mee. En ik publiceerde ze in tijdschriften en verhalenbundels. Het zijn vaak spannende verhalen met een onverwacht eind. In 2012 besloot ik om een boek te schrijven over technologie, kinderen en de natuur. Bijna twee jaar later verscheen mijn boek ‘Met je smartphone het bos in’. Ik heb veel geleerd van dat proces en ik heb dat vertaald in mijn programma’s en persoonlijke schrijfcoaching. Want ik weet nu dat het veel sneller en efficiënter kan en welke stappen je doorloopt.

Welke boeken heb je op je naam staan?

In maart 2014 verscheen mijn eerste boek ‘Met je smartphone het bos in’. En in april 2018 publiceer ik de ‘Boekplanner – 52 weken focus op je boek’ en het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt – tips en trucs van experts’. De laatste twee boeken heb ik samen met Esther van der Ham gemaakt. Daarnaast heb ik verschillende korte verhalen (fictie) gepubliceerd in tijdschriften en verhalenbundels.

Hoe ontstond het idee om een boekplanner + boek te maken?

Ik ben een liefhebber van planners. Ik heb er heel wat in huis. Maar een goede planner specifiek voor het schrijven van een boek was er nog niet. Terwijl het eigenlijk onmisbaar is.Het is een grappig verhaal. Ik zat in bad. Ineens ontstond het idee. En ik wist, ik wil dit samen met Esther van der Ham doen. Ik stuurde haar een pb via Facebook met “Ik heb een goed idee!” Ze reageerde dat ze ergens mee bezig was en dat ze maandag zou reageren. Ik was eigenlijk teleurgesteld. Meteen daarna kreeg ik het bericht: Ik wil het eigenlijk nu weten. Ik ging uit bad, trok mijn kleren aan en belde met Esther. Ze was meteen enthousiast. Zo ontstond het.

Heb je het samen met Esther bedacht? Of op welke manier is Esther bij het project betrokken geraakt?

Na het eerste telefoontje besloten we dat ik het zou schrijven en dat Esther voor de lay-out zou zorgen. We lieten ons inspireren en hadden soms een paar keer per dag contact. Het werd steeds mooier. We vullen elkaar echt aan. We houden ook allebei erg van de natuur. Vandaar de natuurfoto’s in het boek en de Boekplanner. We hadden ook allebei een gekke foto op het strand, onafhankelijk van elkaar gemaakt. Dus die moesten er ook in.
Het is zo fijn om met Esther samen te werken. Ze houdt echt van boeken.

Wat is het doel van de boekplanner? Wat wil je ermee bereiken?

Ik ken heel veel mensen die al jaren roepen dat ze een boek schrijven, of het van plan zijn.  Een boek schrijven begint bij de voorbereiding, je boekplan. Maar commitment is onontbeerlijk. In de ‘Boekplanner – 52 weken focus op je boek’ en het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt – tips en trucs van experts’ nemen we auteurs mee bij alle stappen die er nodig zijn voor het schrijven, promoten en publiceren van je boek. In de Boekplanner ga je alles inplannen, en evalueer je wat je hebt gedaan. En er zit ook een gratis video en checklist bij. In de Facebookgroep kun je vragen stellen.

Is het resultaat geworden zoals je in eerste instantie voor ogen had? Of is het gaandeweg nog heel anders geworden?

Het was echt een groeiproces. Van 1 dikke boekplanner gingen we naar een boekplanner in een ringband en een boek met het stappenplan. En ook de vormgeving werd anders. Het is zo mooi geworden. Ik gebruik het nu, net als Esther van der Ham, voor mijn volgende boek. Maar ik vond het bijna zonde.

Hoe lang heeft jullie project geduurd? Van idee tot dit eindresultaat?

In juni stuurde ik het eerste bericht naar Esther. In eerste instantie was onze streefdatum voor de kerst. Maar omdat Esther wegens persoonlijke redenen uitviel, is de boekpresentatie nu op 7 april. Ze stelde meteen voor dat ik e.e.a. met iemand anders zou afronden, maar dit wilde ik alleen met Esther. Bovendien kun je op elk moment met de Boekplanner starten. Je zet zelf de data erin bij de start. Dus 7 april is een prima datum.

Wat wens je iedereen toe die de planner wil aanschaffen of aangeschaft heeft?

Dat je de stap zet op het podium en jouw verhaal gaat delen. En dat het schrijven van je boek niet alleen een droom blijft, maar dat je met ons boek en de Boekplanner echt aan de slag gaat. Vandaar de titel ‘Zorg dat jouw boek er wél komt’, want dat lukt met deze Boekplanner en het boek zeker!

De boekplanner + zorg dat jouw boek er wél komt is hier verkrijgbaar voor € 29,95. Ze zijn ook los te bestellen.Boekplanner en "Zo komt jouw boek er wel"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 160 reviews.
Scroll naar boven