kleurplaat koningsdag

Koningsdag kleurplaat

Het illustreren voor het boek “Jamil&Jamila 3: de reis” vordert gestaag. Afgelopen week was de tekst “af” en klaar voor revisie. De indeling in de hoofdstukken is gemaakt en de illustraties die af zijn, heb ik op de juiste plaatst gezet. Nog 13 illustraties te maken en 8 aan te passen, voorwaar een hele klus. Er zitten ook heftige illustraties bij, bijvoorbeeld van de aankomst van de boten op Lesbos waar ik nu mee bezig ben. In februari zag ik het live, nu teken ik het voor in het boek. Ook het tekenen maakt weer veel bij me los. Ik ken zo veel Syrische vluchtelingen die met deze bootjes naar Europa zijn gekomen en nog steeds kan ik niet begrijpen dat we medemensen dit aandoen. Voor mij genoeg reden om me in te blijven zetten voor Jamil&Jamila en al hun leeftijdgenootjes. Om hun verhaal te vertellen en om deze kinderen zo een gezicht te geven.

Gelukkig is de opdrachtgever van Elsbeth de Jager en mijzelf heel tevreden:
Perfect! Het beste boek.

Voor mij ook een heel persoonlijk boek door de reis die ik maakte als voorwerk. Een reis waar ik nog dagelijks aan denk en bij stilsta. Wat heeft dat een indruk gemaakt. In het boek komt dat terug. Het is een aangrijpend en ontroerende verhaal. Lang niet altijd vrolijk, al blijven Jamil en Jamila hun streken uithalen. Maar, zoals ik al schreef, ook al is het verhaal niet vrolijk, miljoenen kinderen maken het mee. Ik vertel er meer over tijdens het boekenfeestje dat ik geef als deelnemer aan de Haagse Beemden Kunstroute op 12 juni 2016.

Droomvallei Haagse Beemden Kunstroute 2016
Droomvallei Haagse Beemden Kunstroute 2016

De tijdsdruk voor het boek is hoog. Het wordt op 12 juni aanstaande gepresenteerd. Dat lijkt nog ver weg maar met een drukproces van een week of drie schiet het al hard op. Toch vind ik het ook leuk om af en toe nog eens een andere tekening te maken.Hier is er één: voor de koningsdag. Ik ga hem zelf ook nog inkleuren, in ieder geval met potlood. Het gebruik van stiften of verf kan natuurlijk ook!  Veel plezier!

kleurplaat koningsdag
kleurplaat koningsdag

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven