verboden vruchten

Verboden vruchten winactie bij Droomvallei

Vanaf 25 maart start de boekenweek 2017 met dit jaar als thema:

verboden vruchten

Een thema waar auteurs graag op enige manier aan snuffelen, zo ook bij Droomvallei. Er zijn vorig jaar een aantal romans uitgebracht bij Droomvallei die heel goed onder ‘verboden vruchten’ kunnen worden gecategoriseerd.

Droomvallei heeft de volgende verboden vruchten in huis:

Debuutroman Controle van Esther van der Ham

Controle! Esther van der Ham

De verboden vrucht ‘vreemdgaan’ is in deze roman aanwezig. Uiteraard ga ik verder niet verklappen of Marjolein wel of niet die stap gaat maken in het verhaal, daar zal je zelf voor in het boek dienen te duiken. Ook de ‘verboden vrucht’ dat alles mama en vrouw de controle totaal kan verliezen, hetgeen je menselijk maakt, maar feitelijk niet door de maatschappij wordt geaccepteerd, komt aan bod.

Controle is een roman waarin Marjolein koste wat kost probeert de controle terug te krijgen in haar leven en wellicht gaat ze daarin wat te ver in het vinden van een nieuwe vader voor haar kinderen.

 

Storm in een glas wijn van Petra Heckman

storm in een glas wijn - Petra HeckmanOok in Storm in een glas wijn wordt het thema vreemdgaan aangestipt, maar daarnaast ook het ziek worden van hoofdpersoon Ronald die het nodige te verwerken heeft en waarbij lang niet duidelijk is of de klachten een lichamelijke of mentale oorsprong hebben.

Deze roman laat je voelen hoe het is ongewild uit elkaar te groeien in een relatie en elkaar steeds minder te begrijpen. De uiteindelijk vraag is of het Ronald en Tanja lukt om hier samen sterker uit te komen?

 

De volgende boeken hebben ook elk zo hun eigen verboden vruchten:

Deze vruchten hebben veelal te maken met het omgaan met moeilijke onderwerpen als doodgaan, ziek-zijn, midlife-crisis, het roer omgooien, en vreemdgaan. Kortom hele menselijke zaken waar je in het dagelijkse leven maar weinig over hoort in het openbaar, want zoiets bepraat je niet met zomaar een kennis. Enkel intimi zijn op de hoogte en zelfs dan nog maar deels. Verhalen die juist Droomvallei Uitgeverij wil uitbrengen omdat ze bijzonder en speciaal zijn.

Verboden vruchten winactie bij Droomvallei

Graag geeft Droomvallei Uitgeverij een van haar ‘verboden vruchten boeken’ weg aan een liefhebber. Deelname is eenvoudig:


 • Laat weten welk boek je graag zou willen lezen (alle boeken en omschrijvingen zijn hier te vinden) en ook waarom juist dit boek.
 • Laat in je reactie een geldig mailadres achter (dit is afgeschermd).
 • Indien je Droomvallei Uitgeverij nog niet volgt via Facebook, begin met volgen.
 • Deze winactie sluit aan het begin van de boekenweek en wordt via de Facebookpagina van Droomvallei bekend gemaakt.

Leuk als je meedoet en het delen van deze winactie sociaal wordt altijd gewaardeerd!

Allemaal veel succes met winnen!

 

15 gedachten over “Verboden vruchten winactie bij Droomvallei”

 1. Natuurlijk zou ik heel graag jouw roman “Controle” willen winnen. Ik heb je een klein beetje leren kennen op de Uigeversdag en op Facebook en daarom dit boek meteen op mijn verlanglijstje gezet.

 2. Natuurlijk zou ik heel graag jouw roman “Controle” willen winnen. Ik heb je een klein beetje leren kennen op de Uitgeversdag en op Facebook en daarom dit boek meteen op mijn verlanglijstje gezet.

 3. Als ik win kies ik voor Controle van Esther van der Ham. De overige boeken confronteren mij te veel ben ik bang. Ik heb veel meegemaakt en ben bang dat als ik die boeken lees er een beerput open gaat qua emoties.

 4. Ik zou graag achter de geraniums willen winnen. Ik ben zelf al jaren beperkt door een reuma vorm. Dus ik kom vast veel herkenbare dingen tegen en wie weet kan ik er zelfs nog wat van leren!

 5. Het boek Kop uit het zand van Barbera Mooijman zou ik dan graag winnen! Dit boek geeft veel mensen meer inzicht en zou het ook andere mensen laten lezen.
  Vooral de titel spreekt mij aan..en is er een probleem dan Kop uit het zand ipv dat veel mensen altijd doen Kop in het zand steken.

 6. Ik ben erg benieuwd naar “Achter de geraniums?!”. Zelf heb ik een lange tijd ook achter mijn raampje naar buiten zitten kijken door gewrichtsproblemen (en dan had ik nog niet eens geraniums!).
  De lente komt er nu aan en dan verminderen mijn klachten weer voor een tijdje. Jammer genoeg weet ik ook dat ik volgende herfst/winter terug vaker in mijn zeteltje zal zitten.
  Het lijkt me erg leuk om de verhalen van een lotgenote te lezen. Een vleugje humor helpt altijd.
  En misschien zet ik dan ook wel geraniums voor mijn raam!

 7. Ik waag een kansje op Controle, omdat ik dit zelf ook heel belangrijk vind om steeds de controle te kunnen houden over situaties die in je leven voorkomen

 8. Zou graag Storm in een glas wijn willen lezen, omdat het niet duidelijk is of de klachten een lichamelijke of mentale oorsprong hebben.
  Dit is zeer herkenbaar voor mij.

 9. Annette Overvoorde

  Wat superleuk, deze actie. Ik kies voor “Storm in een glas wijn “, vanwege de mooie cover en interessant onderwerp. Omdat ik dit boek nog niet gelezen heb, en Controle wel. Droomvallei uitgeverij vind ik superleuk, ik lees Nienke Pool ( Falco & Yin en Yang) , en Mirjam Hildebrand ( Opsekopse wereld) ..en kom zo steeds bij mooie boeken terecht. Dus superleuk..ik doe graag mee!
  Groeten, Annette overvoorde

 10. Ik ga voor controle, ik heb er in het verleden alleen voor gestaan en weet van mezelf dat ik de neiging heb wat teveel de controle te willen hebben. Ik ben heel benieuwd hoe Marjolein hiermee omgaat en of ze te ver gaat…

 11. Femke Dekker

  ‘ Controle’ heeft mijn interesse gewekt. Ik wil graag weten wat Marjolein gaat doen om de controle terug te krijgen … ik hoop dat ik het boek mag winnen, zodat ik antwoord krijg op mijn vraag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van droomvalleiuitgeverij.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 158 reviews.
Scroll naar boven